Wishful thinking - New Year’s resolutions for the performance and dance field

In het kader van het gezamenlijke programma Very Now #1 presenteren Veem House for Performance en SPRING op donderdag 15 december, 17-19u: Wishful Thinking- New Year’s resolutions for the performance and dance field. Een gesprek met panel, met o.a. Anne Breure (Veem), Suzy Blok (Dansmakers) en Rainer Hofmann (SPRING) en publiek over de status quo in het performance- en dansveld na de laatste ronde subsidietoekenningen en de wensen en ambities voor het nieuwe jaar en de nieuwe kunstenplan periode.

Het nieuwe jaar komt bijna in zicht en daarmee ook het aanbreken van een nieuwe kunstenplanperiode. Een goed moment om met professionals uit het performance- en dansveld van Amsterdam en daarbuiten gezamenlijk de balans op te maken na een bewogen 2016. Hoe staan we ervoor? Zijn we er als sector op achteruit gegaan na de landelijke en regionale meerjarige adviezen? Of liggen er (ook) nieuwe kansen? En belangrijker nog: wat zijn onze goede voornemens voor 2017 en verder? Welke wensen, verlangens en ambities delen we en hoe kunnen we in het nieuwe jaar en de nieuwe kunstenperiode daarin gezamenlijk optrekken?

Professionals – van makers, talentbegeleiders, producenten tot presentatieplekken – en allen die een lans (willen) breken voor performance en dans zijn van harte uitgenodigd om mee te praten en het glas te heffen op het nieuwe jaar. Het panelgesprek zal worden geleid door Martijn de Rijk. De gespreksvorm is open en we verwelkomen graag zo breed mogelijk ervaringen, ideeën, nieuwjaarswensen en (voorstellen tot) goede voornemens.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van Very Now #1, een tour georganiseerd door Veem en SPRING die tot doel heeft de zichtbaarheid van jonge performance makers binnen Nederland te vergroten. Na Wishful Thinking vindt de presentatie van nieuwe videowerk van Samira Elagoz plaats en kunt u de voorstelling Panda Express van Oneka von Schrader bezoeken.
Ook op 16 en 17 december kunt u Very Now #1 bezoeken in het Veem met werk van o.a. Julian Hetzel, Ola Maciejewska en Rodrigo Sobarzo.

Waar: Veem House for Performance, Van Diemenstraat 410, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 15 december 2016, inloop: 16:30u, aanvang 17:00-19:00 uur.
Prijs: Gratis
Soep: Voor wie na het gesprek doorgaat naar de presentatie van Samira Elagoz wordt er soep en brood gereserveerd.
Reserveren: Vóór 14 december 2016 via aukje.verhoog@springutrecht.nl .