SPRING is coming!

Gestapelde rotsblokken, blind dates, bejaarde Supermannen, squaredans en de zonen van Sissy tijdens vierde editie van internationaal theater- en dansfestival.

Op donderdag 19 mei a.s. opent SPRING met de wereldpremière van 6: THE SQUARE van de Duits/Nederlandse choreografe Nicole Beutler in Stadsschouwburg Utrecht. SPRING is met haar een samenwerking aangegaan met als doel haar werk vaker naar de grote zalen van de Nederlandse schouwburgen te brengen. Een zelfde samenwerking hebben we met de Vlaamse Jan Martens. In THE COMMON PEOPLE laat hij 48 inwoners van Utrecht één op één en live voor een publiek elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Een blind-date-dansvoorstelling in marathonvorm.

Ook keren Europa’s meest controversiële theatermakers Florentina Holzinger & Vincent Riebeek terug met hun nieuwe voorstelling Schönheitsabend, een dansduet in drie delen vol waanzin, extase en expliciete erotiek.

Met Toshiki Okada / Chelfitsch haalt SPRING de belangrijkste Japanse theatermaker van dit moment naar Utrecht. In de voorstelling Time's Journey Through a Room portretteert hij op indringende manier de gevolgen die Fukushima kernramp van 2011 nog altijd heeft op de huidige Japanse samenleving. Simon Mayer’s Sons of Sissy is een Europese festival hit: een betoverende voorstelling met traditionele muziek en dans door vier virtuoze, poedelnaakte Oostenrijkse volksmuzikanten.

SPRING heeft met Theater Utrecht een samenwerking opgebouwd die zich de komende jaren richt op talent-ontwikkeling. Dit jaar presenteren we samen een locatievoorstelling van de veelbelovende theatermaker Davy Pieters.

Ook deze editie programmeren we weer installaties en voorstellingen midden in het centrum van Utrecht. Op de Neude balanceert Nick Steur twee levensgrote rotsblokken als één grote concentratie-oefening op het drukste plein van Utrecht. Massimo Furlan laat met Blue Tired Heroes Supermannen ‘op leeftijd’ paraderen door de Domstad.

Het volledige programma wordt op 1 april a.s. bekend gemaakt, dan start ook de kaartverkoop. Voor de voorstellingen van Nicole Beutler en Jan Martens zijn al wel kaarten te koop.

Passe-partout met early bird korting! 
Voor slechts €55 (of €35 met korting) onderga je SPRING all the way. Met een passe-partout heb je tien dagen lang toegang tot alle voorstellingen en hoef je helemaal niets te missen van het festival!

Let op: vóór 1 april bestellen = €10 korting op de passe-partout daarna geldt de reguliere prijs van €65. Bestel hem hier