SPRING 2016 succesvol verlopen!

De vierde editie van SPRING trok 20.000 bezoekers en verkocht ruim 10% meer kaarten dan in 2015!

Van donderdag 19 t/m zaterdag 28 mei 2016 vond de vierde editie van SPRING plaats. Het festival kenmerkte zich door uitverkochte voorstellingen, druk bezochte performance installaties in de openbare ruimte en een 10% stijging van de kaartverkoop. Ook ontving SPRING tijdens het festival een positief advies van de commissie Cultuurnota 2017 – 2020 van de Gemeente Utrecht.

SPRING 2016 telde 16 uitverkochte zalen en een volgeboekte reeks van de performance-installatie Guilty Landscapes, episode 1 door Dries Verhoeven. Daarmee raakte bijna de helft van de voorstellingen uitverkocht. In totaal werden ruim 10% meer kaarten verkocht. De programmering in de openbare ruimte heeft 12.000 bezoekers hedendaags werk laten ontdekken van Katja Heitmann, Massimo Furlan, Tim Etchells en Nick Steur. Door het zien van zeer uiteenlopende voorstellingen van kunstenaars met ieder hun eigen radicale handtekening – vaak op dezelfde avond als Double Bill of met passe-partout – ervaarden SPRING bezoekers de diversiteit van hedendaagse podiumkunsten.

SPRING is niet alleen een publieksfestival, het is ook de ontmoetingsplek voor (inter)nationale programmeurs van festivals en theaters. In 2016 bezochten meer dan 75 professionals van over de gehele wereld meerdere dagen het festival. Ook ontving het festival ambassadeurs en officiële delegaties uit Japan, Estland, Oostenrijk en Zwitserland.

SPRING 2017 en verder
Tijdens het festival werd het huidige succes van SPRING onderschreven door het advies van de commissie voor de Cultuurnota 2017 – 2020 van de Gemeente Utrecht. SPRING is verheugd met dit positieve advies. Uit het adviesrapport:
- “Het festival is goed verankerd in de stad en bereikt een divers publiek.”
- “SPRING heeft een brede programmering, een groot netwerk en scout ook buiten Europa werk en makers. Het beweegt zich bewust in een artistieke niche en excelleert daarin.”
- “De commissie vindt de wijze waarop SPRING zijn rol als internationaal festival vervult lofwaardig.”

SPRING is de plek waar publiek internationale theatermakers en choreografen ontdekt die risico’s durven te nemen. SPRING wil in 2017 en de volgende jaren bezoekers blijven verrassen met nieuwe vormen van dans,  theater en performance.

De vijfde editie van SPRING vindt plaats van donderdag 18 t/m zaterdag 27 mei 2017 in verschillende Utrechtse theaters en onverwachte plekken in de stad.