SPRING & Veem Huis voor Performance presenteren VERY NOW #1 

Samen met Veem Huis voor Performance (Amsterdam) heeft SPRING een programma samengesteld van actuele makers die zich op het raakvlak van theater, dans en installatie-/beeldende kunst begeven. VERY NOW #1 laat het publiek kennis maken met een nieuwe generatie kunstenaars in het genre 'performance'. Deze kunstenaars staan met regelmaat afzonderlijk op (inter)nationale podia maar gaan nu voor het eerst in een gebundeld programma op tournee door Nederland. SPRING en Veem Huis voor Performance vinden het van groot belang om dit soort werk vaker te tonen in Nederland, ook buiten de grote steden.

De tournee van VERY NOW #1 start op 1 december a.s. in Groningen (Grand Theatre, 1 en 2 december) en gaat vervolgens naar Tilburg (De NWE Vorst, 8 en 9 december) om in Amsterdam (Veem House voor Performance, 15 t/m 17 december) te eindigen. De volgende vijf voorstellingen zijn onderdeel van VERY NOW #1: 

Julian Hetzel - I'm Not Here Says The Void
Beeldende voorstelling over de fysieke vorm van angst waarin Julian Hetzel elementen uit theater, dans, beeldende kunst en minimale elektronische muziek combineert. 

Rodrigo Sobarzo - Prins of Ne†works 
Prins of Ne†works is een visueel manifest dat nieuwe ecologieën onderzoekt en het digitale en analoge vermengd tot één.

Oneka von Schrader - Panda Express
Installatie, theeceremonie en groepschoreografie die alle zintuigen en het woord ‘uitproberen’ een andere betekenis geeft. 

Ola Maciejeska - TEKTON (alleen te zien in Amsterdam)
TEKTON is een verwijzing naar de mythe van Sisyphos en combineert storytelling, autobiografische elementen, urban folklore en 100 afbeeldingen van stenen.

Florentina Holzinger & Vincent Riebeek - Schönheitsabend (niet te zien in Amsterdam)
Waanzin, extase, expliciete erotiek en een goed gedoseerde hoeveelheid camp.

VERY NOW #1 is een initiatief van SPRING en Veem Huis voor Performance, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.
Met dank aan Het Huis Utrecht.