Oproep (gratis) workshop & lezing Jan Martens woensdag 18 mei

Tijdens SPRING is THE COMMON PEOPLE van de veelbelovende Vlaamse choreograaf Jan Martens te zien. In THE COMMON PEOPLE ontmoeten mensen elkaar voor het eerst op het podium: één op één, fysiek en intens. Aan de voorstelling doen 48 ‘gewone’ Utrechters mee, die elkaar niet kennen. Jan Martens wil hen samenbrengen op een meer directe en menselijke manier in een tijd waarin hoofzakelijk wordt gecommuniceerd via internet. De voorstellingen vinden op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei plaats in Stadsschouwburg Utrecht. 

Workshop
Op woensdag 18 mei geeft Jan Martens in het kader van Residenties in Utrecht een workshop, een unieke kans om eens met deze choreograaf te werken. In de workshop staan de concepten ‘ontmoeten’, ‘improvisatie’ en ‘lichaamsbewustzijn’ centraal. Voor deze groepsworkshop is ervaring met dans en theater is niet vereist. Deelname aan de workshop is gratis. Let op: beperkt aantal deelnemers, vol is vol. 

De workshop met Jan Martens is in de voormalige gevangenis Wolvenplein, waar HACKING HABITAT.Art of Control plaatsvindt. Deze kunstmanifestatie laat zien hoe moderne technologie ons in haar greep houdt. Een thema waar ook Jan Martens zich door laat inspireren.

  • Datum: woensdag 18 mei, 15.00 - 18.00 uur
  • Locatie: Gevangenis Wolvenplein, Wolvenplein 27, Utrecht
  • Aanmelden: info@residentiesinutrecht.nl
  • Deelname is gratis

Lezing
Ook op woensdag 18 mei geeft Jan Martens een lezing. Tussen 20.00-21.30 uur spreekt hij in Gevangenis Wolvenplein over zijn werk en de gedachtes daarachter. Hij gaat ook in op de ervaringen van de workshop eerder deze dag. Na zijn lezing reageert een aantal experts, actief in verschillende specialismen, op zijn ideeën. Toegang is gratis.

  • Datum: woensdag 18 mei, 20.00-21.30 uur
  • Locatie: Gevangenis Wolvenplein, Wolvenplein 27, Utrecht
  • Aanmelden: info@residentiesinutrecht.nl
  • Gratis entree

De workshop en de lezing worden georganiseerd in een samenwerking van Residenties in Utrecht, SPRING, Het Huis Utrecht en HACKING HABITAT.Art of Control.