Nieuwe namen aan programma toegevoegd
Kevin McElvaney

Nog maar 3 maanden en dan is het alweer SPRING-time. De hoogste tijd dus voor nieuwe namen!

Tim Etchells maakt speciaal voor SPRING een project én geeft in het kader SPRING Academy een masterclassDries Verhoeven (foto) is ook dit jaar weer op SPRING te vinden! Daarnaast start vandaag de verkoop voor Re-enactment of the Now van Theater Utrecht / Davy Pieters.

Tim Etchells (UK) - Vacuum Days Utrecht
Wandel door het centrum van Utrecht en probeer voor één keer de reclameposters die je tegenkomt eens niet te negeren. Vacuum Days Utrecht van schrijver en regisseur Tim Etchells (Forced Entertainment) kondigt een reeks compleet bij elkaar gefantaseerde voorstellingen aan. De posters zijn geïnspireerd op krantenkoppen, actualiteit, gossip en politieke retoriek. We verwachten dat Poetin, Merkel en IS deel uitmaken van de cast. Met wellicht ook een bijrol voor Rutte.

Dries Verhoeven (NL) - Guilty Landscapes
Voor ons plezier reizen we graag naar exotische oorden en via social media sluiten we vriendschap met mensen uit verre landen. Tegelijkertijd komen beelden van gestrande vluchtelingen op een Grieks eiland of een ramp in een vakantiegebied ook onze kant op. Dat raakt ons op een andere manier; we worden ons bewust van de werkelijkheid en er bekruipt ons een gevoel van ongemak, verantwoordelijkheid en misschien zelfs schuld. Met de video-installatie Guilty Landscapes brengt Dries Verhoeven de werkelijkheid van ongemakkelijke nieuwsbeelden gevaarlijk dichtbij. Hij stelt de vraag of er een persoonlijke verbinding tussen het vermeende slachtoffer en haar getuige is; kan de verhouding zich ook omdraaien? (foto: Kevin McElvaney)

Kaartverkoop Re-enactment of the Now van Theater Utrecht / Davy Pieters gestart
Re-enactment of the Now is een filmische locatievoorstelling waarin de jonge theaterregisseur Davy Pieters de dreigende klimaatsverandering als vertrekpunt neemt. Door een ‘re-enactment’ van het nu – het laten zien van een gebeurtenis in het heden, alsof het al heeft plaatsgevonden – creëert Pieters een wereld waarbij feit en fictie een bizarre band aangaan en je doen twijfelen aan wat je denkt te zien en weten. 

zo 15 & ma 16 mei | try-outs
di 17 mei | première
wo 18, vrij 20 t/m zo 22 & di 24 t/m za 28 mei