Ervaar de vier elementen op bijzondere wijze
door Lisette – Liefde voor Theater

The Cube is een experimentele multimedia installatie van Andrea Božić & Julia Willms die je meeneemt op ontdekkingstocht langs wonderlijke fenomenen van de wereld.

In de grote vierkante Hekman Foyer transformeert The Cube zichzelf van het hier en nu naar beelden en geluiden die je doen herinneren aan de vier elementen die de basisbehoeften van ieder levend wezen doen vervullen: water, aarde, lucht en vuur. 

Kijk als een adelaar neer over besneeuwde bergentoppen en kilometers uitgestrekte landschappen, voel de kracht van donder en bliksem op een warme zomeravond aan zee en zwem tussen een school vissen die zich keer op keer weet te redden van haaien.
Laat je niet tegenhouden door oogverblindende sneeuwstormen, maar sta ook eens stil bij de wonderen van de natuur en vind ontspanning in geluiden die klinken als tijdens een kampeertocht in de bossen.

Ervaar het zelf tijdens je bezoek aan de Stadsschouwburg Utrecht. The Cube ervaring duurt circa een half uur, maar blijf gerust een tweede of een derde ronde om je te acclimatiseren in de ruimte en de lichtelijk therapeutische beelden te laten inwerken op je gedachtes en je lijf om vervolgens ontspannen de installatie te verlaten. Ik mis eigenlijk wel iets van relaxte strandbedden of kussens om vanaf de grond The Cube te ervaren.

SPRING heeft een aantal bloggers uitgenodigd om over hun ervaringen te schrijven tijdens het festival.